Cuba Accommodations Logo

Cuba Deluxe

Over de rondreis Cuba Deluxe

informatie

Autoreis op privébasis met overnachtingen in één van de top *****-hotels in Havana, Trinidad en Varadero en verder in de beste hotels in iedere andere plaats onderweg. Om ook eens te ervaren hoe het is om in een Cubaanse B&B te overnachten, boeken wij in Santa Clara één van de beste “Casas Particulares” voor je (tenzij anders gewenst).

Het gaat hier om een vliegrondreis van 17 dagen met 15 overnachtingen op Cuba.

VANAF PRIJS P.P. (o.b.v. onderstaand programma): € 1.689,-
bij 2 personen op double room.

Dit is inclusief:
– lokale vertegenwoordiging ter plaatse in geval van vragen of problemen;
– taxitransfer-in en uit;
– verblijven in hotels (14n) en Casa Particular in Santa Clara (1n)
   met vermeld mealplan;
– autohuur Peugeot 301 inclusief verzekering en drop-off kosten.

Kenmerken

In Havana heb je de keus uit 3 door ons voorgestelde tophotels. In Trinidad kan gekozen worden uit 2 tophotels. En tenslotte: in Varadero kan gekozen worden uit 3 door ons voorgestelde tophotels. Mocht je in Varadero liever niet voor een All-Inclusive Resort kiezen, dan stellen wij een kleinschalige topaccommodatie voor op basis van kamer met ontbijt. Ook op het gebied van autohuur, krijg je een auto mee die wat ruimer en comfortabeler is dan een auto uit de Economy-Class (een SUV behoort ook tot de mogelijkheden).

Introductie

Het swingende Cuba behoort tot de meest veelzijdige bestemmingen in het Caribische gebied. Een uniek land in de wereld, dat erom vraagt bezocht te worden. En dat ook ruimhartig zal terugbetalen. Want ‘La Isla Grande’ biedt veel, heel veel voor elk soort reiziger. Van cultuur- en natuurliefhebber tot feestende zonzoeker, voor een indrukwekkende rondreis, geslaagde strandvakantie of zelfs een bruisende citytrip. Goed aanvliegbaar, zonzeker en immer goed geluimd. Voel het ritme van Cuba…

Het authentieke Cuba vormt een bestemming met oneindig veel mogelijkheden op gebied van historie, cultuur en natuur. En uiteraard de heerlijke hagelwitte stranden, verwend door het subtropische klimaat en de vele zonuren. Varadero klinkt waarschijnlijk het meest bekend in de oren en heeft alles wat een Caribische strandvakantie tot een feest maakt. Het witte strand en de azuurblauwe zee nodigt uit om de vakantie heerlijk af te sluiten en met een Cubaanse “mojito” of “daiquirí” in je hand de mooie rondreis nog eens aan je revue te laten passeren.

Dagbeschrijving van deze rondreis

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Havana/Varadero

Je vliegt met de luchtvaartmaatschappij naar keuze op Havana of Varadero. Na aankomst volgt de transfer naar jouw *****-hotel in Havana, waar je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 – 3: Havana

Havana is ongetwijfeld één van de mooiste steden van het Caribische gebied. Indien je nog nooit in Havana bent geweest, is het wellicht een idee om als eerste kennismaking met de stad, je een paar uur rond te laten rijden in een Amerikaanse Klassieker cabriolet uit de ’50-er jaren. Je krijgt zo een goede eerste indruk van Havana’s stratenstelsel en de verschillende wijken van deze stad met ongeveer 2 miljoen inwoners. Een andere optie is een begeleide fietstoer door Havana met de mogelijkheid hier een bezoek aan een sigarenfabriek aan vast te koppelen. Wij kunnen o.a. deze excursies van tevoren voor je regelen (mét of zonder Engelssprekende gids). In de middag van dag 3 haal je de auto op, zodat je de volgende morgen direkt na het uitchecken, kunt wegrijden.

Dag 4: Havana – Viñales

Vanochtend haal je de huurauto ergens in de omgeving op en begint de autoreis. Onderweg kun je even de natuurparken Soroa of Las Terrazas gaan verkennen. Ook de provinciehoofdstad Pinar del Río kan bezocht worden voordat verder gereden wordt naar de Viñales vallei. Eenmaal aangekomen in Viñales, verblijf je twee nachten in een mooi ***-hotel in één van de speciale kamers daar, met het mooiste uitzicht op de prachtige Viñales vallei o.b.v. logies + ontbijt.

Dag 5: Viñales

Je kunt deze dag in Viñales diverse leuke activiteiten ondernemen. Zo kan er een paardrij- of wandeltocht o.l.v. een gids gemaakt worden door de omliggende tabaksplantages, waarbij een kopje Cubaanse koffie bij een tabaksboer niet mag ontbreken. Verder behoort een onderaards boottochtje door de ‘Grot van de Indiaan’ tot de mogelijkheden. Cuba’s grootste onderaardse grottenstelsel bevindt zich ook in de buurt. Hier kan men afdalen onder leiding van een gids, inclusief mijnwerkershelm met zoeklicht erop. Heel interessant is het om zelf met de auto naar Cueva de los Portales te gaan. In dit grottencomplex hield Ché Guevara zich schuil ten tijde van de Cubaanse rakettencrisis van 1962. Een lokale gids vertelt u de ins en outs over Ché’s toen geheime verblijfplaats.

Dag 6: Viñales – Las Terrazas

Tip

Ga niet dineren in het restaurant van het hotel maar in één van andere restaurants in de omgeving. Wij kunnen je hierin adviseren

Vanochtend of na de lunch rijd je weer richting Havana.Het is een relatief korte rit naar dit natuurpark. .
Je verblijft twee nachten in een bijzonder ***+hotel en tevens één van de weinige Ecolodges in het land. Verblijf is hier ook op basis van logies + ontbijt.

Dag 7: Las Terrazas /Soroa

Natuurpark Las Terrazas grenst aan een ander natuurpark: Soroa. In Soroa kan gezwommen worden bij een grote waterval en hier in de buurt kan een bezoek gebracht worden aan Cuba’s grootste orchideeënkwekerij. Natuurpark Las Terrazas is ontstaan door een in de jaren ’70 succesvol verlopen herbebossingsproject. De lokale gemeenschap is ontstaan uit de werknemers die toen bij dit project betrokken waren. Er is hier een stuwmeertje waarin een boottocht gemaakt kan worden. Zwemmen kan hier ook heel goed. In de nabijgelegen rivier San Juan kan ook gezwommen worden. Verder zijn er diverse (ruïnes van) 19de eeuwse Franse koffieplantages in de buurt. Om deze te bezoeken en om meer te weten te komen over de rijke plaatselijke flora en fauna, kan een daarin gespecialiseerde gids worden geboekt, die hierover vertelt al wandelend langs één van de mogelijke routes. Een aanrader in natuurgebied Las Terrazas, is het maken van een Canopy-Tour! Via 6 stalen kabels, maak je een prachtige panoramische tocht van in totaal 1.600mtr (het langste Canopy trajekt van Cuba!). Het startpunt is bij het boothuis (Casa de Botes)

Dag 8: Las Terrazas/Soroa – Guamá – Playa Girón – Cienfuegos

Om zoveel mogelijk bezienswaardigheden onderweg naar Cienfuegos te kunnen bezoeken, raden wij aan niet later dan uiterlijk 08.00 uur te vertrekken. Via de zuidelijke rondweg rondom Havana rijdt u de ‘Carretara Central’ op, de centrale snelweg richting oosten. Na een tijdje kan de afslag worden genomen (indien niet direct naar Cienfuegos gereden wordt) naar het Plaatsje La Boca, gelegen in de ‘Everglades’ van Cuba, Cuba’s grootste wetland-natuurgebied. Hiervandaan gaat een snelboot naar de eilandengroep Guamá, waar een replica van een indianendorp is gebouwd, van de Taino-indianenstam, de oorspronkelijke bewoners van Cuba. Bij La Boca is ook een krokodillenfarm en een restaurant, waar de lunch gebruikt kan worden. Wij raden aan niet later dan 15.00 uur de weg te vervolgen. De volgende stop is Playa Giron, de beroemde Varkensbaai. Hier kwamen in 1961 door de Amerikaanse CIA gesteunde rebellen aan land, om te trachten het bewind van Fidel Castro omver te werpen. Er is hier een museum, die deze mislukte invasie herdenkt. Vervolgens rijdt u naar de eindbestemming van deze dag, Cienfuegos, waar u gedurende twee nachten verblijft in één van de koloniale ****-hotels, in het centrum van deze mooie stad met haar Frans-koloniale architectuur, op basis van kamer met ontbijt

Cienfuegos is één van de mooiste koloniale plaatsen op Cuba. Uniek is de Franse architectuur, die in veel koloniale gebouwen wordt teruggevonden. Dit komt omdat de Fransen in het verre verleden hier aan land zijn gekomen, nadat ze van Haïti waren weggevlucht door een massale slavenopstand. Zij brachten de Franse bouwkunst van die tijd mee naar Cuba. Het is een rustige en schone stad, gelegen aan de baai van Cienfuegos. Net als Havana heeft deze stad haar eigen zeeboulevard. Vanaf Cienfuegos kan een bezoek gebracht worden aan de nabijgelegen stranden, waar zich ook de mogelijkheid bevindt om met dolfijnen te zwemmen. Tevens beschikt de stad over een mooie botanische tuin. Indien Santa Clara niet aangedaan wordt tijdens de rondreis, is het ook mogelijk om een dagexcursie te maken naar deze plaats, waar het mausoleum van Ché Guevara zich bevindt. Santa Clara ligt op maar 67 km van Cienfuegos verwijderd.

Dag 9: Cienfuegos

Dag 10: Cienfuegos – Trinidad

Aangezien het niet ver rijden is naar Trinidad, kan het verblijf in en rond Cienfuegos nog wat verlengd worden. Via de kustweg rijdt u Trinidad binnen. Deze stad is in 1514 door de Spanjaarden gesticht en het koloniale deel ervan lijkt inderdaad eeuwen te hebben stilgestaan. Geen wonder dat deze stad valt onder het Wereldcultureel Erfgoed van UNESCO. U verblijft hier twee nachten in één van de *****-hotels van dit stadje.

Dag 11: Trinidad

Het oude centrum is zeer de moeite waard om doorheen te wandelen. Er zijn kerkjes, musea en de bar ‘Canchánchara’ is een begrip. Maar ook de omgeving biedt meerdere mogelijkheden om te bezoeken. Zo leent het natuurpark Topes de Collantes in het Sierra del Escambray gebergte zich voor mooie wandelingen langs watervallen, een stuwmeer en naaldbossen, met diverse zwemmogelijkheden (excursies in Jeep of Russische legertrucks naar dit natuurgebied zijn plaatselijk te boeken op de dag voorafgaande aan de dag van de excursie). De kans om in dit natuurgebied de Cubaanse nationale vogel, de “Tocororo”, te spotten is reëel aanwezig (de kleuren van deze vogel zijn dezelfde als van de Cubaanse vlag: rood/wit.blauw). 

Langs de weg van Trinidad naar Sanctí Spiritus bevindt zich de suikermolenvallei. De rijkdom van Trinidad is voornamelijk te danken aan de vele suikerrietplantages die er vroeger waren. Met een stoomtreintje (excursie ook boekbaar) kunt u langs alle interessante plekken gereden worden. Het bekendst is de plantage Manaca Iznaga, gesticht in 1750. Vanuit de toren, die hier staat, werden de plantageslaven in de gaten gehouden. ’s Avonds wordt er op veel plaatsen in het centrum muziek gemaakt.

Dag 12: Trinidad – Santa Clara

Vandaag is het een kort trajekt (via Sanctí Spíritus) naar Santa Clara. Als je daar rond lunchtijd aankomt en je wilt ergens wat gaan eten, zullen we je t.z.t. informeren over leuke en goede eetlokaties. Vanaf Santa Clara kun je een bezoek brengen het koloniale plaatsje Remedios bijvoorbeeld, gelegen vlakbij de noordkust. Dit is ook de enige plaats op Cuba met twee kerken rondom het centrale plein. Doorrijden naar de eilandengroep Cayo Santa Maria is ook een mogelijkheid. In Santa Clara zelf kun je o.a. het indrukwekkende mausoleum van Ché Guevara bezoeken. De troepentransporttrein ‘El tren blindado’ is een ander historisch symbool. Deze werd in 1958 door de oprukkende vrijheidsstrijders opgeblazen en daarmee werd de strijd definitief beslist en kon Havana ingenomen worden. Je verblijft hier voor één nacht in één van de beste en zeer centraal gelegen Casas Particulares van deze stad o.b.v. logies + ontbijt.

Dag 13: Santa Clara – Varadero

In de morgen kan nog een activiteit in de omgeving worden ondernomen. Aan te raden is om uiterlijk na lunchtijd te vertrekken. Je rijdt vervolgens naar Cuba’s bekendste badplaats Varadero, dat in het bezit is van een 20 km langgerekt prachtig zandstrand. Ergens in de middag wordt de auto ingeleverd en kun je de laatste dagen nog even heerlijk relaxen aan één van de mooiste stukken strand van deze plaats, voordat de terugreis onvermijdelijk weer gemaakt gaat worden. Eerst nog even een aantal dagen genieten van een verblijf in één van de door ons voorgestelde *****-luxe hotelresorts o.b.v. All-Inclusive of kleinschaligere luxe-accommodatie o.b.v. logies + ontbijt (3 nachten).

Dag 13-15: Varadero

Dag 16: Varadero – vliegveld Havana/Varadero

Vandaag volgt de taxitransfer naar de luchthaven van Havana/Varadero. Vervolgens check je in voor jouw terugvlucht.

Dag 17: Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Alex Cuba

Hi! Ik ben Alex

Heb je een vraag over autorondreizen, groepsrondreizen, excursies, bouwstenen, Tours of losse Casa- en hotelovernachtingen?
Of gewoon vragen over de invulling van een rondreis? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wij adviseren je graag en vrijblijvend.

Andere rondreizen