Cuba Accommodations Logo

FAQ

Is Cuba een veilig vakantieland?

Cuba staat over het algemeen bekend als een veilige bestemming voor toeristen. Net zoals in andere landen is het echter verstandig om gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het bewaren van waardevolle spullen op een veilige plek en het vermijden van afgelegen gebieden in de nacht.

Spaans is de officiële taal van Cuba. Engels wordt soms gesproken in toeristische gebieden, maar het kan handig zijn om enkele basiszinnen in het Spaans te kennen.

Ja, voor niet-Cubaanse staatsburgers is een visum (zg. toeristenkaart) vereist om Cuba binnen te komen. Deze zijn verkrijgbaar via het Cubaanse Consulaat en bij veel Reisagenten, die de bestemming Cuba verkopen.

Raadpleeg voor vertrek je huisarts of de GGD. Officieel zijn er geen vaccinaties vereist, maar een intenting tegen hepatitus A (geelzucht) kan overwogen worden.

e paspoort dient minimaal geldig te zijn gedurende de gehele verblijfsduur in Cuba. Het is verstandig om te zorgen voor een paspoort met minimaal 2 maanden geldigheid vanaf vertrekdatum uit Cuba.

De beste tijd om Cuba te bezoeken is over het algemeen van november t/m april-mei, wanneer het weer over het algemeen droog en aangenaam is  qua temperatuur. In de zomermaanden is het warmer en vochtiger, met een hogere gevoelstemperatuur. Het wordt echter nooit heel heet, omdat Cuba een gematigd tropisch klimaat heeft met vaak een briesje die afkoelend werkt.

Cuba hanteert Eastern Standard Time (EST) en heeft in de zomer geen tijdsverschil met Nederland. Het verschil is 6 uur. 

De Cubaanse peso (CUP) is de gehanteerde valuta, maar toeristen kunnen ook betalen met euros in contanten. Verstandig daarom is voldoende euro’s in contanten mee naar Cuba te nemen.

Het is raadzaam om zoveel mogelijk contant geld in euro’s mee te nemen (in biljetten van max euro 50 ). Neem ook een creditcard mee , zodat je niet zonder geld hoeft komen te staan en bijvoorbeeld de borg van de autohuur hiermee kunt voldoen. Je bankpas kun je thuislaten, want die kan op Cuba niet gebruikt worden! Geld wisselen kan op de luchthaven, banken of officiële wisselkantoren.