Cuba Accommodations Logo

Over Cuba accom­modations

Over ons

Alex Huizing is directeur/eigenaar van ACC REIZEN, waaronder het label “Cuba Accommodations” valt. “Ik ben al zo’n 30 jaar werkzaam in het toerisme naar Cuba. Mijn eerste baan na mijn toeristische opleiding in Breda (NWIT, daarna NHTV en nu BUAS), bracht mij in 1994 naar Cuba, de eerste kennismaking met dit land. Ik werd gestationeerd op de strandbestemming Guardalavaca in Oost-Cuba om de klanten van twee Reisorganisaties ter plaatse als “standplaatshost” bij te staan”. “Vanaf die tijd heb ik ondertussen zo’n 30 (inspectie-) reizen naar dit prachtige land mogen maken en nog steeds is elke volgende reis weer een nieuw en bijzonder avontuur…” Cuba Accommodations is opgericht in 2006 en heeft zich ondanks de kredietcrisis (2007-2009) en de Coronapandemie (2020-2021), verder kunnen ontwikkelen tot een bekende speler in het organiseren van rondreizen op Cuba. In 2009 is de naam veranderd in ACC Reizen (Argentinië, Cuba en Costa Rica) Sinds kort bieden wij de volgende landen ook aan (maatwerkreizen op aanvraag): Chili, Colombia en Ecuador. Wij werken daarvoor samen met lokale partners die al vele jaren hun waarde als betrouwbare Incoming Agents bewezen hebben.
Cuba Accommodations Over Alex

Ons team & onze meerwaarde

Het komt regelmatig voor dat mensen terugkomen van hun vakantie op Cuba en van mening zijn dat ze niet gekregen hebben, wat ze op grond van de vooraf gekregen informatie van de reisorganisatie, konden verwachten. Dat kunnen details over de DO’s en DONT’s op Cuba, of de teleurstelling over de accommodaties die voor hun uitgezocht en geboekt, zijn.

Als Cuba Specialist zijn wij erop gericht goed te luisteren naar de wensen van onze offerte-aanvragers en hierop aansluitend samen te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Wij nemen hiervoor net zolang de tijd, die nodig is om te komen tot een zo goed mogelijk op hun wensen aansluitende offerte.

 

Natuurlijk geven wij daarbij onze adviezen wat betreft route en de uit te zoeken accommodaties. Ook een bezoek aan ons kantoor in Hilversum behoort tot de mogelijkheden (op afspraak). Op Cuba beschikken wij over een netwerk van lokale partners en bieden zowel vanuit Varadero als vanuit Havana de assistentie van onze lokale vertegenwoordiging daar aan, in geval van vragen of problemen!

Tot slot: wij hebben diverse klanten onder de reisorganisaties in Nederland en België, maar staan altijd open voor verzoeken tot het doen van een offerte van andere reisorganisaties of ZRA’s of voor een kennismakingsgesprek!

Cuba team

Vrienden van Cuba
accom­modations

Havana Tours

Al ruim 5 jaar werken wij zeer prettig samen met deze expert op het gebied van reizen door geheel Cuba.

Cuba4All

Gedurende de jaren is onze samenwerking meer dan alleen professioneel geweest; het is een uitzonderlijke samenwerking, die het verschil heeft gemaakt op vele fronten.

Aanbod

Hoewel de term “Cuba Accommodations” suggereert dat we alleen accommodaties (hotels en Cubaanse B&B’s/Casas Particulares) aanbieden, is het aanbod veel breder. 

Ons specialisme ligt in het organiseren van compleet verzorgde autorondreizen “op-maat”. Dat kunnen self-drives zijn, maar ook rondreizen met eigen chauffeur/gids in een moderne auto of in een echte Amerikaanse klassieker. Dichter bij het ‘Cuba gevoel’ kun je niet komen!

Natuurlijk kun je ook zelf je eigen reis samenstellen, gebruikmakend van de informatie van onze voorbeeldrondreizen, d.m.v. invoegen van de “bouwstenen” in het reisprogramma en aangevuld met de gewenste excursies dit op de site staan vermeld. Wij maken daar dan een geheel van en doen daarvoor een vrijblijvende offerte.

Echter ook losse hotelovernachtingen, verblijven in goede Casas Particulares en alleen autohuur zijn mogelijk. Vraag ons gerust om een vrijblijvende offerte!
De voor Cuba benodigde toeristenkaarten/visa hebben wij hier ook liggen en kunnen ook los bij ons worden verkregen. Voor reisagenten zijn de kosten daarvoor € 25,- per kaart en voor particulieren € 35,- per kaart, invullen en kosten per post opgestuurd inbegrepen!

Het is tevens onze insteek om de Cuba Specialist te zijn met de meest concurrerende prijzen. Mocht u daarom een prijsofferte van een andere organisatie hebben ontvangen, dan kunt u deze aan ons opsturen en zullen wij naar de mogelijkheden gaan kijken u hetzelfde programma of een gelijkwaardig alternatief te bieden voor een lagere prijs!

Zeker op reis

Wij werken samen met enkele reisorganisaties, die zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Hoewel Cuba Accommodations de organisatie van de complete (rond-)reis uitvoert, zal de boeking officieel via één van deze organisaties lopen, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan! Bij een eventueel faillissement of financieel onvermogen van de betreffende reisorganisatie, bent u er zodoende zeker van dat uw (aan-)betaling gewaarborgd is en aan u gerestitueerd zal worden (voor deze extra zekerheid dient wel 7% meer te worden betaald bovenop de gedane offerteprijs).

In geval van problemen op Cuba kun je altijd rekenen op de medewerking van onze vertegenwoordiging ter plaatse. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld op de dag na aankomst in Havana of Varadero, een afspraak met hem/haar te regelen. Tijdens deze informatiebijeenkomst kunnen zij je met raad en daad bijstaan en antwoord geven op eventuele vragen die er op dat moment zijn. Ook diverse excursies kunnen ter plaatse voor je geregeld worden, veelal tegen een lager tarief dan in rekening zou worden gebracht bij een aanwezige excursiebalie in de hotellobby.