Cuba Accommodations Logo

Suiker, tabak en rum

Suiker, tabak en rum

informatie

Alleen boekbaar als onderdeel van een landprogramma of i.c.m. minimaal 3 nachten in een ****-hotel + autohuur – (de excursies worden beknopt beschreven. Indien interesse in één of meerdere van deze excursies, kan een uitgebreidere versie hiervan door ons worden opgestuurd)

Starttijd en duur: ophaaltijd is tussen 08:20 en 09:20, afhankelijk van het hotel waar je verblijft. Totale duur van deze excursie is ca. 9 uur, transfertijden inbegrepen. Omschrijving: je bezoekt veel plaatsen die in het teken staan van waar Cuba wereldwijd bekend om staat, n.l. : suiker, sigaren en rum! Je bezoekt o.a. een suikermuseum, maakt een rit met een stoomlokomotief (tijd van in diensttreding: begin 20e eeuw), loopt door een suikerrietplantage en bezoekt een suikerfabriek (natuurlijk mag daarbij het drinken/proeven van suikerrietsap, “guarapo”, niet ontbreken! Je bezoekt een voormalig rumdestilleerfabriek (Cuba’s bekendste rummerk, “Havana Club” werd o.a. hier geproduceerd). Lunch in een privé restaurant in de stad Cárdenas. Hierna terugkeer naar Varadero waar een panoramische rit doorheen wordt gemaakt met aansluitend bezoek aan het Rumhuis – Casa de Ron, waar uitleg volgt over het proces van het maken van rum, waarbij ter afsluiting een rumproeverij en andere rumgerelateerde producten. Vervolgens vrije tijd aan de Boulevard van Varadero en andere interessante plekken van deze badplaats. Ook wordt getoond hoe het vervaardigen van sigaren in zijn werk gaat en is er de mogelijkheid zelf ook eens een sigaar proberen te fabriceren.

Karakter: groepsexcursie
Dagen dat excursie wordt aangeboden: wo en vrij
Prijsindicatie: euro 72,- p.p. Kinderen (t/m 11 jaar): € 54,-.

Alex Cuba

Hi! Ik ben Alex

Heb je een vraag over autorondreizen, groepsrondreizen, excursies, bouwstenen, Tours of losse Casa- en hotelovernachtingen?
Of gewoon vragen over de invulling van een rondreis? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wij adviseren je graag en vrijblijvend.

Andere excursies en tours