Cuba Accommodations Logo

Auto huren

Drop-off kosten en eigen risico

Wij werken samen met 3 verschillende autoverhuurmaatschappijen op Cuba, namelijk VÍA, CUBACAR en REX (autoverhuur (vanaf 4 dagen) is altijd op basis van ongelimiteerd aant. km’s). 

De best bekendstaande autoverhuurder is REX, maar is ook tegelijkertijd de duurste. Op Cuba geldt over het algemeen de regel dat er drop-off kosten betaald dienen te worden. De hoogte hiervan hangt af van de afstand tussen de ophaal- en de inleverlokatie van de auto. Dit bedrag kan per duur van de autohuur en te rijden afstand wat verschillen, maar over het algemeen is dit ongeveer 0,15 CUC per kilometer. 

Bij REX echter  worden geen drop-off kosten berekend (mits pick-up en drop-off op de reguliere verhuurlokaties van REX plaatsvindt). Tevens kent REX geen eigen risico in geval van schade door schuld. Bij de andere autoverhuurmaatschappijen is dit beperkt tot maximaal USD 350,-* 

* uitgaande van het feit dat de chauffeur de contractsbepalingen nakomt. O.a. roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed vallen hier dus buiten.

Verzekering van de auto

De verzekering van de auto dient op Cuba ter plaatse te worden voldaan. Deze bedraagt USD 10,- t/m USD 35,- per dag autohuur, afhankelijk van de klasse en de autoverhuurmaatschappij)

Stand benzinetank bij ophalen en afleveren

Bij het ophalen van een auto bij REX en CUBACAR, dient ter plaatse het bedrag van een volle tank betaald te worden (inhoud van de tank x CYP 30,-) en dient de auto met een zo leeg mogelijke tank weer te worden ingeleverd. Er is geen restitutie, indien bij het inleveren van de auto nog veel benzine in de tank zit! 

Bij VÍA echter geldt de bepaling dat de auto met dezelfde tankinhoud dient te worden afgeleverd als de stand bij het ophalen van de auto!

Kosten extra bestuurder

Bij REX en CUBACAR geldt de bepaling dat de kosten voor elke extra bestuurder (om onder de verzekering te vallen), USD 3,- per dag autohuur is. Bij VÍA geldt de bepaling dat er per extra bestuurder eenmalig USD 30,- betaald dient te worden, dus onafhankelijk van het aantal dagen autohuur.

Ophalen en inleveren van de auto

De auto dient opgehaald te worden rondom de bij u bekende tijd daarvoor, maar niet later dan 1 uur hierna. De auto is anders niet meer gegarandeerd aanwezig (dit speelt vooral in het hoogseizoen, waarbij de vraag naar auto’s veelal het aanbod overstijgt). Mocht u onverhoopt langer dan 5 uur op uw auto moeten wachten, neem dan direkt contact op met onze lokale vertegenwoordiging. U heeft dan namelijk recht op restitutie van 1 dag autohuur. 

Probeer de auto in te leveren rond het afgesproken tijdstip maar in elk geval niet later dan de termijn van autohuur waarvoor u betaald heeft. Autohuur gaat namelijk per 24-uur. Mocht u de auto inleveren meer dan 1 uur na afloop van deze termijn, dan riskeert u ter plaatse voor 1 dag extra autohuur te moeten betalen, en dat tegen lokaal geldend tarief hiervoor!

Pick-up en drop-off op Internationaal vliegveld

Bij alle autoverhuurorganisaties geldt dat bij het ophalen óf afleveren van de auto op een Internationaal vliegveld, USD 10,- betaald dient te worden. Ophalen én afleveren op een Internationaal vliegveld komt op USD 20,-

Borg

De hoogte van de borg varieert per klasse autohuur, tussen de USD 150,- en USD 350,-. Wordt de auto opgehaald en afgeleverd op dezelfde lokatie, dan kunt u volstaan met het achterlaten van het borgbedrag in contanten. Dit wordt weer teruggegeven bij het inleveren van de auto. Ook is het mogelijk met je creditcard (Visa of Mastercard, géén American Express!) borg te staan. Hier wordt een slip van afgedrukt, die aan u wordt teruggegeven, indien u de auto op dezelfde lokatie inlevert óf wordt verscheurd nadat u de auto in dezelfde staat op een andere lokatie weer heeft ingeleverd.

Wat te doen bij schade

In geval van (grotere) schade, dient u naar een politiebureau in de buurt te gaan, die er een rapport van zal opstellen. Dit rapport dient overhandigt te worden aan de autoverhuurder bij het weer inleveren van de auto. Indien het schade door schuld betreft, worden de kosten van reparatie in mindering gebracht op de borg. De hoogte is afhankelijk van de schade en is dus maximaal de hoogte van het eigen risico.

Minimum leeftijd bestuurder

De minimum leeftijd waarop een auto gehuurd kan worden, verschilt per autoverhuurder. Bij VÍA bijvoorbeeld is dit 18 jaar , maar bij REX is dit 21 jaar. In beide gevallen dient de bestuurder minimaal al 1 jaar over een rijbewijs te beschikken.

Maximum snelheid op de wegen

Op snelwegen is de maximum snelheid 100km/uur. Rijdt op de provinciale wegen niet harder dan gemiddeld 80 km/uur en binnen de bebouwde kom niet harder dan gemiddeld 50 km/uur. Betracht de nodige voorzichtigheid en kijk op de doorgaande wegen verder vooruit. Dit met het oog op andere (langzamere) vervoermiddelen die ook van de (snel-)weg gebruik maken en om eventuele gaten in de weg op tijd te ontdekken.

Boetes

Indien u een boete krijgt voor een verkeersovertreding, dient dit door de politieagent te worden genoteerd op het contract. Deze boete betaalt u vervolgens op het kantoor van de autoverhuurorganisatie, waar u de auto inlevert. Betaal echter nooit cash aan een politieagent.

Rijbewijs

Een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs volstaat.

EXTRA INFORMATIE AUTOHUUR POST CORONA

Tot nadere informatie kan er op Cuba niet meer contant betaald worden voor de autoverzekering, eventuele drop-off kosten en de benzinekosten bij ophalen van de auto! Deze handelingen kunnen alleen nog maar verricht worden d.m.v. een creditcard (visa/mastercard) of een Cubaanse prepaid creditcard in USD. (MLC kaarten=Moneda Libre Convertible). 

Voordeel van deze MLC kaarten is, dat deze altijd werken in tegenstelling tot de meegenomen creditcards, die voor accordatie lopen via telefoonlijnen, die soms niet werken of om andere redenen niet gevalideerd kunnen worden. 

Vanwege deze situatie is het nu ook vaak mogelijk om bij de reservering van de autohuur direkt ook de kosten van de verzekering en de drop-off kosten te voldoen, zodat deze al betaald zijn wanneer je de auto ophaalt. Ook hoeft je bij sommige autoverhuurbedrijven niet meer met je creditcard garant te staan voor de borg van de auto! Onderweg bij benzinepompstations, kan betaald worden met contant geld in CUP’s (in de toeristische zones zoals Varadero meestal ook met euro’s mogelijk) of met een Cubaanse prepaid creditcard in CUP’s (eveneens MLC kaarten)

Alex Cuba

Hi!
Mijn naam is Alex Huizing.

Wij bieden zeer concurrerende prijzen aan voor autohuur! Vraag ons om een vrijblijvende offerte.

Met onze expertise maken we van jouw bezoek aan Cuba een onvergetelijke ervaring. 

Excursies

en

Tours

Vul onderstaand formulier in voor advies en informatie, of neem contact op via. info@acc-reizen.nl | 06 55 92 00 85