Cuba Accommodations

| Home | E-mail |
Excursies

DE SNELSTE MANIER OM CUBA TE LEREN KENNEN


   

Voorbeeld 1:
City Tour Havana + 4-daagse excursie in je eigen oldtimer!

filling-210x10.jpg

filling-210x10.jpg
Schematisch overzicht:
Dag 1 Citytour Havana
Dag 2 Naar Pinar del Rio, Viñales
Dag 3 Viñales
Dag 4 Las Terrazas, Soroa
Dag 5 Naar Havana

5-DAAGSE REIS - DAG TOT DAG REISPROGRAMMA
Dag 1 City tour Havana
exc_01.jpgIn de ochtend komt de Amerikaanse oldtimer voorrijden en stappen we direct in het decor van de jaren vijftig om onder leiding van een lokale gids de mooiste en meest interessante plekken van Havana te laten zien. We bezoeken de wijken Vedado met het Plaza de la Revolución, de Universiteit van Havana en het artistieke straatje ´Callejón de Hamel. Daarna brengen we een bezoek aan de statige buitenwijk Miramar. Via de Malecón, de beroemde zeeboulevard met zijn pastelkleurige gevels, rijden we naar het centrum van de stad waar we een wandeling maken door Habana Vieja, het oude koloniale centrum. We laten Havana inside out zien; dus niet alleen de mooie gerestaureerde wijken, maar ook de wijken waar het dagelijks leven van de Cubanen zich afspeelt. Het is een échte aanrader om 's-avonds een bezoek te brengen aan één van de vele muziekcafé's waar je heerlijk kunt swingen op de klanken van de salsa.


Dag 2 Pinar del Río – Viñales
tobacco_table.jpgAls je aan Cuba denkt, denk je aan sigaren! De beste tabak voor de Cubaanse sigaren komt uit de provincie Pinar del Rio, ten westen van Havana. In de provinciestad Pinar del Río bezoeken we een tabaksfabriek waar de beroemde Cohiba´s en Montechristo´s met de hand gerold worden. Tussen de tabaksvelden rijzen de steile kalkstenen heuvels -`mogotes`- omhoog. In dit bijzondere landschap ligt het dorp Viñales met haar vrolijk gekleurde huizen. De bijzondere vallei staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. In de vruchtbare grond wordt, naast tabak, ook zoete aardappel, cassave en koffie verbouwd. De donkerrood gekleurde aarde wordt hier nog omgeploegd door ossenspannen. Op de kronkelige wegen door het heuvelachtige landschap zie je allerlei verschillende vervoersmiddelen voorbijkomen: paard en wagen, ossenkarren, vrachtwagens die als bus worden gebruikt, rammelende tractoren, oldtimers, moderne gele taxi`s en fietsen. Op de veranda`s worden in de schommelstoel de laatste nieuwtjes uitgewisseld,  terwijl met de hand een sigaartje worden gerold. Het kleurrijke Viñales heeft een hele relaxte sfeer met alles op loopafstand; muziek en uitgaansleven en meerdere paladares (privé restaurants). We overnachten in tweepersoonskamers in één van de speciaal door Cuba Accommodations geselecteerde Casas Particulares.

Dag 3 Viñales
vinales_aerial.jpgHet omliggende heuvelachtige landschap van tabaksvelden en mogotes kan te paard of te voet worden verkend. Onder begeleiding van een lokale gids wandelen we of gaan te paard over de smalle slingerpaadjes langs de akkers. Van oktober tot maart wordt hier tabak verbouwd. In de `casas de tabaco`, de schuren met schuine palmdaken, kun je de tabaksbladeren te drogen zien hangen. Ondergrondse rivieren hebben het kalksteen uitgesleten tot grote grottenstelsels. In de Cueva de Santo Tomas vind je het grootste grottenstelsel ter wereld. In de middag kan je een excursie maken naar deze grotten waarin je ronddwaalt langs grillige kalksteenformaties door de smalle gangen op verschillende niveau`s. Op de veranda van je Casa Particular is het heerlijk toeven genietend van een handgedraaide sigaar en een mojito. In het Centro Cultural Polo Montañes is iedere avond swingende life muziek in de openlucht. Een uitgaansplek waar zowel toeristen als Cubanen naar toe komen.

Dag 4 Las Terrazas – Soroa
las_terrazas.jpgVandaag bezoeken we met de oldtimer het nabijgelegen Las Terrazas voor een dagtour onder begeleiding van een Engels sprekende lokale gids. Grote delen van de Sierra del Rosario bergketen zijn bestempeld als biosfeerreservaat door UNESCO. In de heuvels rondom het dorpje Las Terrazas is in de jaren 60 een herbebossings project gestart. Om erosie tegen te gaan zijn meerdere terrassen aangelegd en herbeplant met verschillende soorten bomen. In het levendige dorp van Las Terrazas kun je wat ronddwalen en het Cubaanse plattelandsleven aan je voorbij laten gaan of een boottochtje maken over het meer. In de Rio San Juan vind je kleine watervallen en kun je heerlijk zwemmen in de natuurlijke waterbronnen. Vanaf de oude koffieplantage boven op één van de heuvels  heb je een mooi uitzicht over Las Terrazas. Aan het einde van de middag rijden we naar het dorpje Soroa. We overnachten in één van de gezellige Casas Particulares in Soroa waar je door je Cubaanse gastgezin in de watten wordt gelegd.

Dag 5 naar Havana
old_timer_01.jpgNa het ontbijt verlaten we Soroa en brengt de oldtimer je terug naar Havana.