Cuba Accommodations

| Home | E-mail |
Autorondreizen

Fly-Drive Cuba: voorbeeld van een 16-daagse reis
'The Best Of The West'

map_cuba_small.jpg

De actuele prijs van dit voorbeeld ontvangt u op aanvraag. Gebruik het contactformulier voor nadere informatie.
Dit programmavoorstel geeft u een algemene indruk van wat u onderweg kunt gaan zien en bezoeken in West- en Midwest Cuba. Het is een mooie route, die loopt langs gevarieerde landschappen. Het uiteindelijke rondreisprogramma zal natuurlijk aan aanvullende wensen aangepast kunnen worden.
I.p.v. overnachtingen in hotels, kunt u er ook voor kiezen om eens in een zgn. "Casa Particular" te overnachten. Dat zijn Cubaanse B&B's, waar u overnacht bij Cubaanse families, die van de staat een licentie gekregen hebben om één of meer kamers te verhuren.

Wij kunnen vooraf kosteloos één of meerdere goede Casas aan u voorstellen, en deze na uw akkoord voor u reserveren.

Verblijf is in door ons zorgvuldig geselecteerde en in overleg tot stand gekomen ***- en ****-hotels, tenzij anders gewenst.

klm_havana.jpg
Dag 1:
Amsterdam - Havana / Varadero
Na aankomst op het vliegveld van Havana/Varadero, ontvangt u een transfer naar uw hotel in Havana, waar u verblijft op basis van kamer met ontbijt. fly_drive_havana.jpg
 Dag 2 en 3: Havana
Havana is ongetwijfeld één van de mooiste steden van het Caribische gebied. Indien u nog nooit in Havana bent geweest, is het wellicht een idee om u ter eerste kennismaking met de stad, een paar uur rond te verschillende wijken van deze stad met ong. 2 miljoen inwoners.
Wij kunnen dit vooraf voor u regelen (mét of zonder engels-sprekende gids).

Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van de Cubaanse Hop-on Hop-off dubbeldekkers, waarbij u voor maar 5 CUC de hele dag gebruik kunt maken van deze sightseeing bussen (er worden 3 verschillende routes door Havana gereden en er zijn diverse haltes waar u van de ene bus over kunt stappen op de andere).
In Havana zijn diverse te bezoeken tabaksfabrieken, waarvan de bekendste, de "Partagas" sigarenfabriek wel is. Ook kan er een bezoek worden gebracht aan een rummuseum. Nadat de bekende Cubaanse rumfamilie "Baccardí" uit Cuba was geëmigreerd, werd de rumproductie voortgezet onder de naam "Havana Club".


partagas_havana.jpg

 "Partagas" sigarenfabriek
Havana is rijk aan musea en forten. Zo is het Museum van de Revolutie (symbolischerwijs) gevestigd in het voormalige paleis van dictator Fulgencio Batista. Het paleis van de Schone Kunsten (Musea de las Bellas Artes) is ook een bezoek waard. En niet te vergeten de gebouwen waar de Spaanse Gouverneurs vroeger zetelden, waar nu het Nationaal Museum gevestigd is (aan het oudste plein van Havana, Plaza de Armas).


Ook Ernest Hemingway heeft hier een tijdje gewoond. In hotel Ambos Mundos bevindt zich zijn voormalige hotelkamer (is te bezoeken), waar alles nog zo staat zoals het was toen hij daar tijdelijk verbleef, inclusief zijn typemachine. Hier schreef hij het boek "For whom the bell tolls".
Hij frequenteerde regelmatig de twee bekende bars "La Bodeguita del Medio" en "El Floridita", waar hij genoot van de bekende Cubaanse cocktails Daiquirí en Mojito.