Cuba Accommodations

| Home | E-mail |
Voorwaarden autohuur

ALGEMENE BEPALINGEN AUTOHUUR OP CUBA + BIJKOMENDE KOSTEN

AUTO HUREN OP CUBA
Autohuur op Cuba is, in vergelijking met gehanteerde prijzen in veel andere landen, niet goedkoop.
Ook zijn alle huurauto's die in Cuba rondrijden, eigendom van Cubaanse Staatsbedrijven. Dat betekent ook dat Internationaal opererende bedrijven zoals Sunny Cars, Auto Escape en Cardelmar (de laatste twee behoren tot dezelfde moedermaatschappij), de auto's verhuren via één van deze Cubaanse autoverhuurbedrijven en op Cuba dus geen eigen wagenpark hebben. Wel hanteren deze bedrijven veelal andere voorwaarden, dan die gesteld door de Cubaanse autoverhuurders via welke zij de auto's inkopen. Deze voorwaarden lijken vaak op het eerste oog gunstig/concurrerend, maar er zitten meermaals diverse (onnodig) kostenverhogende prijssupplementen bij.

CUBA ACCOMMODATIONS hanteert concurrerende tarieven!
Wij geven naast het te betalen bedrag voor de autohuur, de kosten en bepalingen die ter plaatse nog gelden (o.a. verzekering, evt. drop-off kosten, kosten indien extra chauffeur), aan je door. Bij ons ben je er zeker van dat je bij het ophalen van de auto niet geconfronteerd wordt met verkooppraktijken van medewerkers met als doel extra aan de autohuur te kunnen verdienen.

Wij werken samen met 3 verschillende autoverhuurmaatschappijen op Cuba, namelijk VÍA, CUBACAR en REX (autohuur is altijd op basis van ongelimiteerd aantal. km's).

LET WEL: IN ONZE LIJST VAN VERHUURAUTO'S STAAN ALLEEN AUTO'S VAN VÍA-CARRENTAL, OMDAT WIJ VOORNAMELIJK MET DEZE AUTOVERHUURDER SAMENWERKEN.
OP AANVRAAG KUNNEN WIJ ECHTER OOK EEN PRIJSOFFERTE DOEN VOOR EEN BEPAALD MODEL BIJ ÉÉN VAN DE ANDERE 2 ORGANISATIES.

DROP-OFF KOSTEN EN EIGEN RISICO
Op Cuba geldt over het algemeen de regel dat er drop-off kosten betaald dienen te worden. De hoogte hiervan hangt af van de afstand tussen de ophaal- en de inleverlokatie van de auto. Dit bedrag kan per duur van de autohuur en te rijden afstand wat verschillen, maar over het algemeen is dit ongeveer 0,15 CUC per kilometer.
Bij REX echter  worden geen drop-off kosten berekend (mits pick-up en drop-off op de reguliere verhuurlokaties van REX plaatsvindt).
Tevens kent REX geen eigen risico in geval van schade door schuld. Bij de andere autoverhuurmaatschappijen is dit beperkt tot maximaal CUC 350,-*
* uitgaande van het feit dat de chauffeur de contractsbepalingen nakomt. O.a. roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed vallen hier dus buiten.

VERZEKERING VAN DE AUTO
De verzekering van de auto dient op Cuba ter plaatse te worden voldaan. Deze bedraagt CUC 10,- t/m CUC 35,- per dag autohuur, afhankelijk van de klasse en de autoverhuurmaatschappij.

STAND BENZINETANK BIJ AUTO OPHALEN EN AFLEVEREN
Bij het ophalen van een auto bij REX en CUBACAR, dient ter plaatse het bedrag van een volle tank betaald te worden (inhoud van de tank x CUC 1,40*) en dient de auto met een zo leeg mogelijke tank weer te worden ingeleverd. Er is geen restitutie, indien bij het inleveren van de auto nog veel benzine in de tank zit!
Bij VÍA echter geldt de bepaling dat de auto met dezelfde tankinhoud dient te worden afgeleverd als de stand bij het ophalen van de auto!
*= prijs per liter benzine (1 euro is ong. CUC 1,10)

KOSTEN EXTRA BESTUURDER
Bij REX en CUBACAR geldt de bepaling dat de kosten voor elke extra bestuurder (om onder de verzekering te vallen) CUC 3,- per dag autohuur is. Bij VÍA geldt de bepaling dat er per extra bestuurder eenmalig CUC 30,- betaald dient te worden, dus onafhankelijk van het aantal dagen autohuur.

PICK-UP EN DROP OFF OP INTERNATIONAAL VLIEGVELD
Bij alle autoverhuurorganisaties geldt dat bij het ophalen óf afleveren van de auto op een Internationaal vliegveld, CUC 10,- betaald dient te worden. Ophalen én afleveren op een Internationaal vliegveld komt op CUC 20,-

BORG
De hoogte van de borg varieert per klasse autohuur, tussen de CUC 150,- en CUC 350,-. Wordt de auto opgehaald en afgeleverd op dezelfde lokatie, dan kun je volstaan met het achterlaten van het borgbedrag in contanten. Dit wordt weer teruggegeven bij het inleveren van de auto. Ook is het mogelijk met je creditcard (Visa of Mastercard, géén American Express!) borg te staan. Hier wordt een slip van afgedrukt, die aan je wordt teruggegeven, indien je de auto op dezelfde lokatie inlevert óf wordt verscheurd nadat je de auto in dezelfde staat op een andere lokatie weer hebt ingeleverd.

WAT TE DOEN BIJ SCHADE
In geval van (grotere) schade, dien je naar een politiebureau in de buurt te gaan, die er een rapport van zal opstellen. Dit rapport dient overhandigt te worden aan de autoverhuurder bij het weer inleveren van de auto. Indien het schade door schuld betreft, worden de kosten van reparatie in mindering gebracht op de borg. De hoogte is afhankelijk van de schade en is dus maximaal de hoogte van het eigen risico.

RIJBEWIJS EN MINIMUM LEEFTIJD BESTUURDER(S)
Een Nederlands rijbewijs volstaat.

Voor auto's uit de Economy-Class en Medium-Class is een minimum leeftijd van 18 jaar vereist, met een minimum van 1 jaar rijervaring. Voor auto's uit de Higher Medium-Class en hoger is een minimum leeftijd van 21 jaar vereist, met een minimum van 2 jaar rijervaring.