Cuba Accommodations

| Home | E-mail |
Over ons

OVER ONS
CUBA ACCOMMODATIONS is in 2006 opgericht. In 2008 is de naam gewijzigd in ACC Reizen. Dit met het doel om onder deze handelsnaam in de toekomst ook andere Latijns-Amerikaans landen aan te gaan bieden.
ACC staat voor: Argentinië, Cuba en Costa-Rica.
Tot op de dag van vandaag echter, gaat al onze tijd op aan het organiseren van reizen naar Cuba; ons voornaamste specialisme.


Alex Huizing

alex_h.jpg

ONTSTAANSGESCHIEDENIS
Directeur/eigenaar van ACC Reizen/Cuba-Accommodations is Alex Huizing. Hij zegt: "Na de middelbare school koos ik voor een studie aan de NWIT (tijdens mijn studie veranderd in de NHTV) in Breda. Dit is een opleiding vergelijkbaar met (toentertijd) de HEAO-CE, maar waar veel vakken bestonden uit facetten uit het nationaal- en internationaal toerisme en recreatie.

Mijn interesse voor het toerisme is ontstaan door mijn diverse reizen door Midden-Amerika. De kiem voor mijn interesse voor Latijns-Amerika was gelegd!
Na mijn afstuderen in januari 1994, ben ik eerst een half jaar in Guatemala Spaans gaan studeren. Eenmaal teruggekeerd, kreeg ik mijn eerste baan in het toerisme als standplaatshost/reisleider op Cuba, toen een totaal onbekend land voor mij, met als voertaal het Spaans.
Namens twee Nederlandse reisorganisaties, Travel Trend (bestaat nog) en Indigo Tours (bestaat niet meer), heb ik deze in Cuba vertegenwoordigd vanuit de badplaats Guardalavaca in Oost-Cuba.

Cuba is pas toegankelijk geworden voor de Nederlandse vakantiemarkt in 1991, toen luchtvaartmaatschappij Martinair (in samenwerking met diverse Nederlandse Touroperators), haar dienstregeling begon met direkte vluchten van Schiphol op de in Oost-Cuba gelegen luchthaven van de stad Holguín en is daarmee een relatief nieuwe bestemming vanuit Nederland.


Na mijn terugkeer was de liefde voor Cuba, haar historie en haar bevolking een feit, waardoor ik in de gelegenheid werd gesteld om te komen werken bij Cuba's (toentertijd) grootste Incoming Agent; CUBANACÁN.
Er volgden nog een aantal andere werkgevers in het toerisme naar Cuba, waaronder de Cubaanse hotelketen GRAN CARIBE.
Net als de ontdekker van Cuba, Chistoffel Columbus, staan wij achter zijn beschrijving van het land, toen hij voor het eerst voet aan wal zette op dit eiland in het jaar 1492: het mooiste land ooit door menselijke ogen aanschouwd!

MEER ACHTERGRONDINFORMATIE >>